Každý vůz Alfa Romeo má jedinečný identifikační kód s názvem VIN. Toto číslo obsahuje důležité informace o automobilu, jako je jeho výrobce, modelový rok a typ motoru. Pokud si někdo chce koupit auto, může být dobrým způsobem, jak zjistit, zda auto nebylo odcizeno, poškozeno nebo nezákonně upraveno, dekódování VIN Alfa Romeo. Kde tedy najít VIN na Alfa Romeo a jak jej dekódovat? Navrhujeme níže.

Alfa Romeo – dekódování VIN čísel

Dekódování VIN v Alfa Romeo vám umožňuje získat podrobné informace o automobilu, protože každý VIN obsahuje mnoho důležitých údajů o vozidle. Kromě obecných specifikací Alfa Romeo, jako je modelový rok, značka a země výroby, poskytuje dekodér VIN klíčové informace, které mohou být užitečné při ověřování vozidla před zakoupením. Zvláště pokud bude Alfa Romeo poprvé registrována v Polsku. Dekódováním VIN můžete zkontrolovat, jaké vybavení je původně Alfa Romeo, barvu laku, typ čalounění a počet airbagů. Jakékoli nesrovnalosti ve skutečnostech mohou naznačovat, že vozidlo mohlo mít v minulosti nehodu.

 

Alfa Romeo – kde najít VIN?

Najít VIN na voze Alfa Romeo není vždy snadné. Zejména proto, že výrobci umisťují 17místný kód ne vždy na typická místa. Kde tedy najít VIN na Alfa Romeo 147? V letech 2000–2006 byl VIN na pravé boční výztuze, poblíž pravého sedadla tlumiče. Model 156 má na čelní výztuze další desku s číslem VIN. Tradičněji, protože VIN Alfa Romeo model 159 z let 2005–2010 je umístěn na podlaze na pravé straně sedadla spolujezdce. Obdobně je to u staršího modelu Alfa Romeo 166 z let 1999-2003, protože VIN na pevném prvku je také umístěn na podlaze vedle sedadla spolujezdce.

Stojí za to pamatovat, že nejspolehlivější je číslo podvozku, které je vyraženo na pevném prvku, nikoli na lepeném. Jakákoli neoprávněná manipulace s vyraženým VIN může naznačovat, že může dojít k problému s vozidlem.

Alfa Romeo – kontrola čísla VIN

Po dešifrování identifikačního čísla Alfa Romeo najdete důležité podrobnosti o vašem vozidle. Zpráva o historii vozidla může obsahovat informace o stavu počítadla kilometrů, možné krádeži, poškození nebo vybavení. Tyto aspekty hrají při nákupu automobilu významnou roli, zejména pokud byla Alfa Romeo dovážena ze zahraničí. Jak tedy zkontrolovat VIN na Alfa Romeo? Vyplňte níže uvedený formulář a použijte bezplatnou nebo placenou verzi zprávy pro konkrétní vozidlo Alfa Romeo. Je také třeba připomenout, že náklady na zprávu o celé historii vozidla jsou malé ve srovnání s cenou, kterou můžete zaplatit za auto, které mohlo být dříve poškozeno nebo odcizeno.